6 DRV – Uitstap Gent

6 DRV bracht een bezoek aan het Design museum Gent waar ze gegidst werden door de tentoonstelling rechts/averechts. Deze belevingstentoonstelling gaat over textiel tussen kunst en design. De leerlingen wandelden er tussen, in en door de werken. Ze mochten zelfs aan de werken voelen en erop gaan zitten.

In de namiddag wandelden we naar het MSK (Museum voor schone kunsten Gent). De Iraanse kunstenaar Parastou Forouhar beschilderde er de muren en het plafond van de inkomhal. Met deze ‘written room’ wil ze de toeschouwers aanmoedigen om na te denken over taal en identiteit.

Ook de Roemeense kunstenares Geta Brătescu stelt tijdelijk tentoon in het MSK. De rode draad is haar benadering van het kunstenaarsatelier als ruimte voor reflectie, experiment en (zelf)kritiek.

De leerlingen kregen er ook de kans om weg te dromen in een denkbeeldige natuur. Zo kan je de Metaflorestiek omschrijven die twee Zwitserse kunstenaars creëerden met een grandioze installatie in het museum. Tot slot zagen we restaurateurs nog volop bezig aan de restauratie van het Lam Gods.


U kan geen opmerkingen over deze post ingeven.