Persmap

inDRUKwekkend

Sint-Cordula-instituut stelt nieuwe studierichtingen voor

Op donderdag 23 mei 2013 om 11.15 uur kan je kennis komen maken met de (ver)nieuw(d)e studierichtingen op het Sint-Cordula-instituut in Schoten. Vanaf 1 september 2013 zullen leerlingen kunnen starten in de opleidingen Grafische media en Drukken en voorbereiden (3e jaar TSO-BSO) enerzijds en Retail assistent Visual merchandising en Retail assistent Logistiek (5e jaar BSO) anderzijds.

 

Wat voorafging

De aanvraag om de afdelingen ‘Grafische media’ en ‘Drukken en voorbereiden’ in te richten, gebeurde één jaar geleden. Omdat deze afdelingen niet binnen de schoolgemeenschap of in de nabije omgeving ingericht worden én om in te spelen op de groeiende interesse van onze en andere leerlingen in grafische vormgeving, waren we zeer blij toen we eind april een positief antwoord kregen van de Vlaamse overheid. Er gebeurden reeds enkele aanpassingen in onze gebouwen, zodat we op 1 september kunnen starten met deze eerder praktijkgerichte opleidingen. Zowel een drukkersklas als een digitale ontwerpklas, uitgerust met MAC-computers, zullen dan in gebruik genomen worden.

Ook onze derde graad BSO ondergaat een facelift op 1 september 2013. Omwille van nieuwe leerplannen in de afdeling ‘Verkoop’ volgden de betrokken collega’s dit schooljaar nascholingen om de lesinhouden daarop af te stemmen én om van onze leerlingen veelzijdige verkopers te maken.

 

Wat kan je al zien op 23 mei?

  • - een xxxxxl T-shirt als blikvanger voor onze nieuwe afdelingen, gecreëerd door onze leerlingen van 2 BVL
  • - een preview van de drukkersklas

 

We houden je op de hoogte!

Je merkt het, onze school speelt in op hedendaagse trends en kiest daarom resoluut voor vernieuwing. Voor meer informatie kan je terecht op onze website www.sintcordula.be of  op school (03 658 94 49 – Geneviève Vanneste, directeur).

Folder nieuwe richtingen

Persbericht nieuwe richtingen

Nieuwsblad.be – Sint-Cordula vormt drukkers en grafici

    • No events
  • Volg ons