Derde graad TSO – 5 en 6 Secretariaat - Talen

Derde graad TSO – 5 en 6 Secretariaat - Talen (SEC)

De richting secretariaat - talen is uitermate geschikt voor jou als je sterk bent in talen, nauwkeurig werkt en stipt bent. Je leert schriftelijk en mondeling zakelijk te communiceren in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Een tweede pijler bestaat uit de administratieve vorming: de kennis van de Officepaketten wordt toegepast op de verschillende taken op een secretariaat.

In het vijfde jaar worden de leerlingen waar mogelijk ingeschakeld om de opgedane kennis in de praktijk om te zetten. Bovendien worden zij voorbereid op de geïntegreerde proef (GIP) in het zesde jaar door middel van een bedrijfspresentatie.

De geïntegreerde proef in het zesde jaar bestaat uit een zevendaagse stage die gekoppeld is aan een eindwerk, dat wordt voorgesteld aan een jury in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. De leerlingen leren op die manier plannen, organiseren en initiatief nemen.

rooster

Wat na SEC ?

Je behaalt het diploma secundair onderwijs. In principe kan je in de bedrijfswereld terecht, maar je hebt zeker ook voldoende bagage om verder te studeren.

Enkele voorbeelden: Professionele bachelor:

foto foto