Derde jaar Derde graad BSO – 7 Winkelbeheer en etalage

Derde jaar Derde graad BSO – 7 Winkelbeheer en etalage (WIN)

Je slaagde in het zesde jaar BSO Verkoop en je wil nog verder studeren. Je wil je voorbereiden om op zelfstandige basis een winkel te beheren. In dat geval is een opleiding Winkelbeheer en etalage echt iets voor jou!

In deze studierichting, die sterk op de praktijk gericht is, word je oa. opgeleid tot een zelfstandig detailhandelaar en een assistent-filiaalverantwoordelijke.

Alle facetten van een eigen zaak, bv. opbouwen van een etalage, verkoopvaardigheden, verkoopadministratie, managen van een verkoopteam,… komen uitvoerig aan bod.

Je gaat wekelijks op stage in een zelfstandige onderneming.

Via een blokstage leer je ook alle taken van een departements- of rayonverantwoordelijke kennen.

Als geïntegreerde proef wordt er zowel een fictieve winkel als een een mini-onderneming opgericht. Je start je eigen bedrijf op in het klein. Net zoals in een echte onderneming sta je in voor de contacten met de leveranciers, de productie van het product, de boekhouding, de promotie en de verkoop.

rooster

Wat na WIN ?

Je behaalt het diploma secundair onderwijs. Je bent klaar om op zelfstandige basis een winkel te beheren of in een franchisezaak een managementfunctie op te nemen. Je bent dus klaar voor de arbeidsmarkt.

Je kan ook een opleiding hoger onderwijs volgen, bv. een professionele bachelor in marketing, maar ook een lerarenopleiding of studie tot kleuterleidster, …

foto foto